Osby Bowlingsällskap tjänar pengar på näthandeln

Sveriges idrottsföreningar får det allt svårare att få sin ekonomi att gå ihop. Föreningarnas utgifter ökar och det blir allt svårare att få medlemmarna att sälja lotter och kalendrar.

Sponsorhuset består av över 200 välkända nätbutiker som valt att stödja svenskt föreningsliv. Nätbutikerna betalar ett fast pris eller procentsats på orderbeloppet per beställning till föreningarna. Bokus, CDON, Hotels.com och inkclub är några exempel på nätbutiker som valt att stödja svenskt föreningsliv

Hela 8000 föreningar har anmält sig och 110.000 medlemmar använder dagligen Sponsorhuset vid sina nätköp. Detta har i sin tur inneburit att Sponsorhuset sen 2006 fått in 14 129 258,72 kronor till svenskt föreningsliv, på nätköp man ändå skulle ha gjort.

Osby Bowlingsällskap är en av de drygt 8000 föreningar som använder sig av Sponsorhuset för att dryga ut klubbkassan. ”Sponsorhuset är ett enkelt och smidigt sätt att få in pengar på våra medlemmars naturliga köpvanor, säger Markus Månsson, eldsjäl i Osby Bowlingsällskap.

En av Sponsorhusets grundare och som själv som liten slet med både lotteri- och kalenderförsäljning ser naturligtvis positivt på utvecklingen. “Självklart är vi nöjda över att gensvaret av att handla via Sponsorhuset varit så stort som det hittills varit. Mer pengar till idrottsföreningarna betyder att klubbarna och medlemmarna får det bättre och det är det som är målet. Vi kommer fortsätta att utveckla Sponsorhuset ytterligare så detta är bara början” säger Pierre Andersson, en av grundarna bakom Sponsorhuset.

För ytterligare information kontakta Pierre Andersson 031-7043030, 0733-501501 pierre@sponsorhuset.se www.sponsorhuset.se